MODUL-CONNECT

Visa produkter »

Modul-Connect väcker din fordonsflotta till liv. En kraftfull kontrollbox i varje fordon ger smarta funktioner och förser förare och backoffice med data i realtid. Den smarta telefonen revolutionerade hur människor kommunicerar. Nu gör Modul-Connect samma sak inom fleet management.

LÄS MER

Modul-Connect är ett innovativt kabeldragnings- och styrsystem men vilket du kan styra alla bilens eftermonterade eltillbehör. Systemet är extremt flexibelt och klarar stora laster. 

Systemet är speciellt utvecklat för installation i lätta transportbilar och har tagits fram av Modul-System i samarbete med specialister inom fordonselektronik och programvara. Produkten är utvecklad och producerad i Sverige och självfallet med komponenter av högsta kvalitet. Det gör att vi med tillförsikt kan ebjuda 3 års garanti. 

Modul-Connect är helt fristående från bilens elsystem och annan fordonselektronik. Det har genomgått omfattande testning och är både E- och CE-märkt. 

 

PLANERA MED PRECISION

Du kan få värdefull information genom att följa din fordonsflotta digitalt. Genom att optimera rutter kan både kilometer och tid sparas. I vår kundportal kan du följa alla bilar med exakt position or körd rutt, batteristatus och vikt från viktsystemet. För bilar med sensorer kan du följa all historik och om en sensor larmar blir du varnad. Samma sak om ett fordon kör med övervikt. All data sparas så att du enkelt kan analysera historiska värden. Utöver det finns möjligheten att skapa olika typer av rapporter, vilka kan exporteras till olika format och delas för ytterligare analys och utveckling av verksamheten. Du väljer själv vilken data som ska vara tillgänglig för respektive användare.

Genom att aktivera körjournalen kan du få ut precisa rapporter från systemet. Du kommer att kunna se alla rutter, sträckor och vägtullspassager. Föraren kategoriserar resan som ’arbete’ eller ’privat’ med hjälp av sin mobiltelefon. All data kan exporteras till Excel och användas som underlag för den månatliga körjournalen.

Med körbeteendetjänsten kan du få ut data om acceleration, snabba inbromsningar och skarpa kurvor. Det handlar inte bara om trafiksäkerhet, utan du kan även använda denna information för att minska bränsleförbrukning och utsläpp samt förlänga livslängden på däck, bromsar etc.

 

LADDA NER MODUL-CONNECT-APPEN

MINIMERA

Körjournaler  

All din resdata sammanställs i den digitala och automatiskt genererade körjournalen, vilket minskar administrationen och underlättar en eventuell skatterevision. Körjournalen registrerar alla uppgifter som krävs för skatteändamål.  

LÄS MER

Spara tid och pengar  
Att föra körjournal tar både tid, är lätt att glömma bort och är helt ärligt inte så kul. Med Modul-Connects Körjournaler får du all kördata från dina fordon automatiskt samlad och uppladdad i molnet och behöver därmed inte lägga tid på manuell inmatning. Dessutom får du som flottchef bättre förståelse för hur dina fordon faktiskt används.  

Ladda ner färdiga körjournaler  
I slutet av månaden loggar du in på kundportalen och laddar ner en färdigställd körjournal. I rapporterna ser du sträcka, adress, tidpunkt och syftet med resan, allt som krävs för en korrekt rapportering till Skatteverket. 

Håll koll i appen   
I mobilappen kan varje förare se sina egna rutter. Ställ in ett schema för att automatiskt kategorisera resor som privat eller tjänst eller kategorisera dem manuellt. Det kan vara svårt att minnas syftet med alla resor i slutet av månaden. Därför har vi lagt in ett kommentarsfält där du enkelt kan skriva in syftet med varje resa.  

Optimera rutterna  
I kundportalen kan du se hela din flottas fordons samtidigt i en och samma karta. Se var de är i realtid eller gå tillbaka i kalendern och analysera körsträckor. På så sätt kan du identifiera ineffektiva sträckor och planera om för en effektivare flotta.

LADDA NER MODUL-CONNECT-APPEN

MINIMERA

Vägningssystem

Visa produkter »

Med ett vägningssystem i bilen kan föraren enkelt följa bilens totala vikt såväl som vikt på fram- och bakaxel. Sensorerna är monterade på fordonets fjädring och huvudstyrenheten beräknar den faktiska belastningen baserat på data från sensorerna.

LÄS MER

FÖRHINDRA ÖVERVIKT

Har du problem med fordon som kör med övervikt? Med vårt vägningssystem kan du följa vikten i realtid. Vikten visas på en brytarpanel med display, mobiltelefon eller surfplatta och presenteras i förhållande till nyttolasten.

Systemet får sin data från sensorer installerade på hjulupphängningen. Föraren kan följa den totala vikten såväl som belastning på fram- respektive bakaxel. Systemet är väldigt precist med en tillförlitlighet på +/- 2.5% när fordonet är nära maxlast. 

Brytarpanelen med högkvalitativ OLED-skärm är avsedd för installation i förarhytten. Bakgrundbelysta knappar gör det lätt för föraren att se vilka produkter som är igång. En mobiltelefon eller surfplatta (iOS/Android) kan användas som komplement till, eller istället för, en brytarpanel med display. Modul-Connect-appen har användarvänlig grafik och varnar föraren om fordonet är nära maxlast.

Med ett Modul-Connect PRO-system är det möjligt att följa vikten från samtliga fordon i realtid i kundportalen. Om ett fordon har övervikt visas den aktuella körsträckan i rött i portalen. En rapport med historiska varningsmeddelanden per dag och rutt kan enkelt genereras.

 

MINIMERA

Kundportalen

I kundportalen samlas alla dina valda moduler för att skapa den optimala plattformen för att just du och ditt företag ska kunna jobba så effektivt som möjligt. 

LÄS MER

I vår kundportal kan du följa alla fordon med exakt position och se genomförda rutter, batteristatus och vikt från Viktsystemet. Du kan få värdefull information genom att följa din fordonsflotta digitalt. Genom att optimera rutter kan både kilometer och tid sparas. För bilar med sensorer kan du följa all historik och om en sensor larmar blir du varnad. Samma sak om ett fordon kör med övervikt. All data sparas så att du enkelt kan analysera historiska värden. Utöver det finns möjligheten att skapa olika typer av rapporter, vilka kan exporteras till olika format, och delas för ytterligare analys och utveckling av verksamheten. Du väljer själv vilken data du vill ha utifrån dina behov.  

MINIMERA

Spårsändare

Har du tröttnat på att ersätta kvarglömda verktyg? Genom att montera spårsändare på värdefull och affärskritisk utrustning kan du säkerställa att ingenting lämnas kvar. Flera spårsändare kan knytas till ett fordon och/eller telefon och du notifieras varje gång en sändare är utom räckvidd.  

LÄS MER

Hela flottans verktyg i Kundportalen

I kundportalen kan du se din flottas verktygs position i realtid på en karta. När ett verktyg har glömts vid visas det i rött på kartan och du kan med enkelhet se verktygets senaste position. Genom detta kan du som flottchef se om det finns någon förare i närheten som kan åka och hämta upp verktyget.  

Inte bara att du kan se alla dina verktygs positioner utan med Spårsändare kan du dessutom se och påminnas om när det är dags för underhåll av verktyg. Du kan även se statistik över hur ofta verktyg flyttas för att ge en indikation på hur ofta de faktiskt används.  

Utvecklade för tuffa miljöer
Spårsändarna är utvecklade för tuffa miljöer. Spårsändaren är liten, vattentät, stöttålig och vibrationstålig, vilket innebär att den kan sättas fast på i princip all utrustning. Det inbyggda batteriet har en livslängd på omkring 5 år.  

 

MINIMERA

Passive Infrared (PIR) Sensors

With one or more PIR sensor installed in your vehicle, you can leave the lighting on only when it actually needs to be. or why not let them warn you when there is unauthorized movement.

LÄS MER

Motion controlled lights

Working with both interior lighting and exterior work lights, you can use motion sensors to detect when a vehicle's lighting needs to be on. With PIR, lights never need to be used unnecessarily saving money when lights are not needed but making sure your team can work effectively when they are.

Burglar alarm

When movement is detected outside working hours, you can set the motion sensors to turn on the lighting and scare away intruders. At the same time, a warning is sent to the driver and fleet commander who can track the vehicle’s position in either the Portal or the phone app.

MINIMERA

Klimatsensor

Fraktar du temperaturkänsliga produkter? Med en temperatur- och fuktighetssensor kan du hålla koll på temperaturen och luftfuktigheten i fordonet och bli meddelad om det är för varmt eller för kallt.  

LÄS MER

Realtidsövervakning

Med vår temperatur- och luftfuktighetssensor kan du följa temperaturen och luftfuktigheten i realtid. Värdena visas på en brytarpanel med display, mobiltelefonen eller surfplatta. 

 

Rapporter i Kundprtalen

I kundportalen kan du se temperatur- och luftfuktighetsstatus för alla fordon i din flotta samt se och ladda ner historik över sträckor då temperatur- och luftfuktighetssensorn visat på värden som varit utanför önskat intervall.  

För att inte riskera att ditt temperaturkänsliga gods ska bli dåligt skickas det en push-notis direkt till dig som förare för att kunna förhindra att godset förstörs. 

 

 

Main 

PRO 

Följa temperatur och fuktighet i realtid (App och panelswitch) 

x 

x 

Push-notiser 

 

x 

Följa temperatur och fuktighet hos hela flottan i Kundportalen 

 

x 

Rapporter 

 

x 

MINIMERA

INVERTRAR

Visa produkter »

Genom att använda en inverter kan du ladda och driva 230V-utrustning från fordonets batteri. Våra högkvalitativa DC-AC-invertrar har ren sinusvåg och inbyggd batterivakt som förhindrar att batteriet laddas ur helt. Invertrarna stänger av sig vid för hög belastning eller överhettning för att skydda både produkt och installation. När invertern ansluts till vårt modulära, digitala elsystem Modul-Connect kan den fjärrstyras från exempelvis förarhytten.

Batteriladdare

Visa produkter »

Genom att installera en batteriladdare kan du säkerställa att ditt extrabatteri alltid har fullgod laddning. Vi installerar både DC-DC och AC-DC-laddare. Modul-Systems batteriladdare fungerar i alla lätta lastbilar, även de med smarta generatorer, regenerativ bromsteknologi och start/stop-funktionalitet.

Värmare

Visa produkter »

En värmare ser till att fordonet är vamt, även om utomhustemperaturen är låg. Vi erbjuder både vatten- och luftvärmare. Vattenvärmarna är avsedda att värma upp motorutrymmet/förarhytten, medan luftvärmarna är lämpliga för uppvärmning av lastutrymmet/förarhytten.

Visa produkter »

Belysning

Utvändig belysning

Varningsljus gör fordonet synligt på och vid sidan av vägen. Vi erbjuder varningsljus, blixtljus och blixtljusramper samt arbetsljus. Varnings- och blixtljusen är R65-certifierade och har ett antal olika blinkmönster för att möta alla behov. 

Invändig belysning

En servicebil med bra belysning underlättar arbetet och bidrar till ökad effektivitet och bättre säkerhet. Vårt breda belysningssortiment innefattar robusta och energisnåla takbelysningar, arbetslampor och hurts/hyllbelysningar i olika versioner. 

Tillbehör

Visa produkter »

Modul-System erbjuder ett brett utbud av elektriska tillbehör, såsom exempelvis 12V-uttag, backkameror, alarm, handtvättar, sensorer, eluttag mm. Om du inte hittar produkten du söker på vår hemsida är du varmt välkommen att kontakta ditt närmaste Service Center.

Kontakta oss

Har du frågor eller vill du boka ett möte med någon av våra säljare?
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

Eller klicka här för att se om din fråga redan har besvarats:

Gå till Frågor & Svar

Webbplatsen använder cookies.  Läs mer

Acceptera