Bilinredning för servicebilar

Modul-System

Modul-System

Vi förvandlar din tomma bil till ett fullutrustat servicefordon. Våra kompletta påbyggnadslösningar kan förutom bilinredning och hyllsystem innefatta golv- och väggbeklädnad, elsystem, inverters, tillbehör, bildekor m.m.

Vi utrustar alla typer av servicebilar som exempelvis lätta transportbilar, pickuper och personbilar. Oavsett vilken sektor du arbetar inom, eller vilket fordon du kör, har vi en inredningslösning som passar perfekt, oavsett om du vill utrusta en bil eller en hel flotta. 

 

FÖRDELAR

  • Modulära inredningar med kort installationstid.
  • Lättviktssystem för ökad lastkapacitet eller reducerad bränsleförbrukning.
  • Bra för miljön; lägre bränsleförbrukning innebär minskade CO2-utsläpp.
  • Robusta och krocktestade lösningar som kan skräddarsys efter behov.
  • Kan kompletteras med tillbehör för en ännu effektivare arbetsplats.
  • Icke-förstörande montage höjer bilens restvärde.
Välj inredning till din bil

Välj inredning till din bil

Varför uppfinna hjulet på nytt? Välj ett av våra fördefinierade kit som passar din bil perfekt.

 

Dubbelgolv

Visa produkter »

För lätta transportbilar i det mindre segmentet är dubbelgolvslösningar extremt populära, då de maximerar nyttjandevolymen i fordonet.

LÄS MER

Extra långa lådor monteras under dubbelgolvet och är ansedda för långt och tungt gods. Varje låda har en lastkapacitet på 80 kg, vilken kan höjas till 100 kg om en gummerad förstärkningsskiva används. Lådorna är utdragbara till 80 procent och kullagerlösningen gör dem stabila och ger dem en mjuk gång. Smarta tillbehör skapar ytterligare funktionalitet.

Dubbelgolvet monteras ovanpå lådorna. För bästa kombination av lättvikt och robusthet tillverkas golven av sandwichmaterial med aluminiumdurk på ovan- och undersida. Kantlister i aluminium ingår.

Dubbelgolvet har integrerade lastförankringsskenor som kan användas för att fästa inredning alternativt surra last. Modul-System erbjuder lastsurrningsöglor som är extremt robusta och kan flyttas vid behov.

MAXIMERAD NYTTJANDEVOLYM

En dubbelgolvslösning maximerar nyttjandevolymen i fordonet. Långt och tungt gods placeras i lådor under dubbelgolvet och är lättåtkomligt från utsidan. Utrymmet ovanför golvet finns tillgänglig för handverktyg och annan utrustning. Det går med fördel att montera inredning ovanpå dubbelgolvet för maximalt utnyttjande av lastutrymmet.

Säkerhet

För bästa säkerhet placeras tung och otymplig last placeras i de extra långa lådorna under dubbelgolvet. Varje låda är utrustad med en CRP (Crash Restraint Panel) som förhindrar tung last från att åka framåt vid en kraftig inbromsning eller kollision.

När vi installerar dubbelgolvslösningen i fordonet görs detta med krocksäkerhet i åtanke. Lådorna installeras med visst avstånd så att det finns inbyggda deformationszoner, vilket hindrar dem från att tryckas in mot mellanväggen vid en eventuell bakifrånkrock.

Som tillval erbjuder vi även en krockpanel, som monteras vid och förstärker mellanväggen. Om olyckan skulle vara framme tar den upp laster från dubbelgolvslösningen och ger ett extra skydd till förare och passagerare.

 

MINIMERA

Inredningstillbehör

Visa produkter »

Modul-Systems tillbehör är innovativa produkter som är speciellt framtagna för användning i det modulära systemet. Genom att komplettera din inredning med Modul-tillbehör ökar du systemets funktionalitet och skapar en mer effektiv arbetsplats.

Lättvikts(r)evolution

Visa produkter »

Modul-System har många års erfarenhet av att producera lättviktsinredningar i stål. Vi var först i branschen med att introducera höghållfast stål och därefter ultrahöghållfast stål i vår produkt. Genom att använda ett högteknologiskt material kan godstjockleken reduceras och vikten sänkas ytterligare, samtidigt som lösningarna är extremt robusta och krocksäkra.

En lägre vikt på inredningen ger många fördelar, bland annat ökad lastkapacitet, lägre bränsleförbrukning och minskade utsläppsnivåer. När lastkapaciteten ökar finns möjlighet att lasta mer utrustning och material utan att fordonets maxlast överskrids. Den sänkta inredningsvikten kan alternativt bidra till sänkta bränslekostnader och lägre CO2-utsläpp.

LÄS MER

När stål är lättare än aluminum och plast

Har du problem med lastkapacitet? Överväger du att byta till aluminium eller plast för att reducera vikten på inredningen? I så fall är det dags att tänka om.

Vi har jämfört dagens Modul-System-inredning med vad motsvarande moduler skulle väga om de producerades i aluminum, plast/komposit eller andra typer av stål. Bibehållen lastkapacitet har varit en förutsättning

Som synes hamnar vår inredning i samma viktklass som aluminum och är lättare än plast/komposit och andra typer av stål.

 

  Modul-System Aluminum Plast/komposit Höghållfast stål Milt stål
Vikt 78 kg 79 kg 83 kg 104 kg 116 kg
Diff. (kg)   +1 kg +5 kg +26 kg +38 kg
Diff. (%)   +1 %  +6 % +25 % +33 %

 

MINIMERA

UHSS - det optimala materialet för bilinredning

Visa produkter »

När det talas om stål syftas det ofta till traditionellt stål. Idag finns dock betydligt mer avancerade stålsorter att tillgå. Vilket stål som är optimalt beror på vad produkten skall användas till och vilka egenskaper den skall ha.

Modul-Systems ultrahöghållfasta stål är fyra gånger så starkt som traditionellt stål. Den extrema hållfastheten möjliggör konstruktioner i väsentligt tunnare plåt, vilket ger lättare produkter.

LÄS MER

Att konstruera i ultrahöghållfast stål är dock inte så enkelt som det kan låta. För att få bra styvhet med ett tunnare stål krävs normalt en ändring av formen.

Våra hyllor har exempelvis en balkformad kant som motverkar nedböjning. Den patentsökta konstruktionen möjliggör en viktreduktion med upp till 40 procent jämfört med motsvarande hylla av traditionellt stål.

 

En jämförelse mellan olika material

Har du problem med lastkapacitet? Överväger du att byta till aluminium eller plast för att reducera vikten på inredningen? I så fall är det dags att tänka om.

Vi har jämfört dagens Modul-System-inredning med vad motsvarande moduler skulle väga om de producerades i aluminium, plast/komposit eller andra typer av stål. Bibehållen lastkapacitet har varit en förutsättning.

Som synes hamnar vår inredning i samma viktklass som aluminium och är lättare än plast/komposit och andra typer av stål.

 

  Aluminium Milt stål HSS UHSS
Densitet  2.7 kg/dm3 7.8 kg/dm3 7.8 kg/dm3  7.8 kg/dm3
Styrka 70-150 MPa 200 MPa 350-500 MPa 700 -1100 MPa
E-modul  70 GPa  210 GPa 210 GPa 210 GPa
         
Relativ densitet 1 3 3 3
Relativ styrka 1 1,5-2 3-4 4-6
Relativ e-modul 1 3 3 3
Relativ slagfasthet 1 2 2,5 3

 

Allt stål, oavsett styrka, har identisk densitet och E-modul. Det innebär att produkter med samma storlek och form - oavsett stålsort - väger lika mycket och får lika stor nedböjning under belastning. Det som skiljer dem åt är styrkan, där ett ultrahöghållfast stål kan bära upp till 6 gånger så mycket last som en likvärdig produkt av aluminium.

 

MINIMERA

Välj ditt fordon


Välj bilmärke nedan för att se vilka bilinredningar, golv och beklädnader samt tillbehör vi har för just din bil.

Kontakta oss

Har du frågor eller vill du boka ett möte med någon av våra säljare?
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

Eller klicka här för att se om din fråga redan har besvarats:

Gå till Frågor & Svar

Webbplatsen använder cookies.  Läs mer

Acceptera