MODUL-SYSTEM – ETT HÅLLBART FÖRETAG

Att upprätthålla ett hållbart företag är något som genomsyrar hela vår arbetsprocess, från idéstadie till testning, till tillverkning och montering och självklart hela vägen till dig som slutkund. Nedan berättar vi hur.

Tillsammans minskar vi koldioxidutsläppen

 

Ultrahöghållfast stål

Stålet är kärnan i Modul-Systems utrustningslösningar. Det är det mest återvunna materialet världen över och också det material som kan återvinnas flest gånger och ändå behålla sina egenskaper. Vårt ultrahöghållfasta stål ger även ultralätta produkter, vilket minimerar vikten i fordonet samt bidrar till minskad bränsleförbrukning och lägre koldioxidutsläpp.

”Vårt största bidrag till miljön enligt våra genomförda livscykelanalyser är att vi jobbar med så lätta material som möjligt för så lite miljöpåverkan som möjligt under fordonets livslängd.” 
David Mickelson, CEO för Modul-System.

Utrustning till elfordon

Än viktigare blir låg vikt i elfordon då batteritiden och därmed körsträckan förlängs när totala vikten på fordonet sänks. Vår ambition är att tillverka och utveckla produkter som bidrar till ett mer hållbart sätt att leva. Vi satsar på en produktutveckling som för dig som kund kan bidra till en minskad negativ klimatpåverkan. Vi är därför stolta över att kunna erbjuda vår utrustning även till elfordon då installationen kan utföras utan att borra i karossen, vilket även är bra för andrahandsvärdet. 

Merparten av det stål som används vid tillverkningen av våra utrustningslösningar framställs av SSAB, ett företag som ligger i framkant gällande låga utsläpp av koldioxid sett per ton tillverkat råjärn. SSAB jobbar även i dagsläget mot att bli de första att tillverka fossilfritt stål, något vi gärna ser i våra produkter i framtiden.

Investering för framtiden

När det är tid för dig som kund att investera i rätt utrustning är vi med dig hela vägen och hjälper er med allt från att kartlägga ert behov till att skapa en skräddarsydd lösning. Då vår utrustning genomgår flertalet tester för att säkerställa kvalitén får ni som företag en utrustning som håller länge för er specifika verksamhet. Utrustning som dessutom kan flyttas från ett fordon till ett annat om behovet skulle uppstå. En investering för framtiden, både för dig som kund och för miljön.

HÅLLBARA OCH LÅNGVARIGA RELATIONER

 

Stabil grund

Vi jobbar långsiktigt med att skapa goda relationer till kunder, affärspartners och leverantörer. Vårt mål är att skapa en trygg och stabil grund för att företaget ska kunna utvecklas och må bra. Vi värnar om en god arbetsmiljö där våra medarbetare trivs och utvecklas. Den företagskultur vi byggt upp har resulterat i långa genomsnittliga anställningar vilket vi är väldigt stolta över. Detta innebär att våra kunder tas väl omhand av personal som känner deras behov väl. Många av våra kunder har haft samma kontaktpersoner i över ett decennium, det kallar vi hållbart!

En historia av innovation

Vi kan även stoltsera med det faktum att vara äldst i branschen med drygt 50 år i bagaget. Nästa år, 2022, firar vi dessutom hela 20 år med Lifco som ägare! Tack vare vår långa resa har vi fått oändligt med erfarenheter och förståelse kring vad kunder eftersöker och vilka material som fungerar bäst. Detta ger oss träffsäkerhet i vårt innovationsskapande. Som sanna pionjärer älskar vi att utforska nya, smart lösningar.

Hållbar arbetsmiljö

Vi är måna om att alla ska ha en bra arbetsmiljö, därför skapar vi produkter som ger en så bra arbetsmiljö för slutkunden som möjligt. Exempelvis har våra Modul-Floor ett ytskikt av aluminium med hög friktion som både minskar halkrisken och underlättar rengöringen. Våra lådhandtag är ergonomiskt utformade och hurtslådorna kan dras ut till 100%. Vi erbjuder belysning för såväl insidan som utsidan av fordonet för att ge en så bra arbetsplats som möjligt. Med våra lastöglor kan du säkra upp lasten för att undvika skador på utrustning och förhindra personskador.

SMARTA LÖSNINGAR SOM BIDRAR TILL MINSKADE UTSLÄPP GER ÖKAD EKONOMISK HÅLLBARHET

 

Smidiga innovationsprocesser

För att minska kostnaderna men samtidigt hålla hög standard krävs en bra grund. Med långa och täta samarbeten blir tillverkningen kostnadseffektiv och innovationsprocessen smidig. Vår låga personalomsättning innebär att vi är många som har stor insikt och erfarenhet av vår bransch. Det i sin tur leder till ett effektivt arbetsflöde. Vår snabba tillväxt har dessutom genererat många nya arbetstillfällen, inte minst inom de digitala områdena.

 

Hållbar produktutveckling

Vi har valt att lägga en stor del av våra resurser på utveckling av produkter och jobbar hårt med att förbättra och skapa lösningar som ska hålla för framtiden. Våra idéer kring utveckling handlar om att hitta smarta lösningar som gynnar dig som kund och som samtidigt kan bidra till en minskad negativ miljöpåverkan. Redan för tio år sedan började vi att hålla merparten av våra möten digitalt vilket snabbt resulterade i besparing både i tid och utsläpp och gav oss möjlighet att lägga mer tid där den faktiskt gör nytta. 

 

Vi är ett företag som brinner för smarta lösningar och ser fram emot att få dela med oss av den framtiden med dig.

Läs mer

Webbplatsen använder cookies.  Läs mer

Acceptera