Levererar nyckelfärdiga lösningar

 

Som kund hos Modul-System kan du känna att du har gjort ett tryggt val. Vi har över 50 års erfarenhet från branschen och har arbetat med vårt säkerhetsprogram i många år. I samråd med kund tar vi fram förslag på en komplett påbyggnad och levererar sedan en nyckelfärdig lösning.

Skräddarsytt som standard

Visa produkter »

Våra inredningar är baserade på moduler vilket gör systemet extremt flexibelt. Det innebär att du kan få en helt skräddarsydd lösning med standardprodukter. Det unika och patenterade T-spåret fungerar som gränssnitt mellan modulerna.

Alla produkter är utvecklade och dimensionerade för de krafter som de utsätts för under färd, vilket i normala fall innebär att kraften multipliceras med tre jämfört med ett stillastående fordon.

Produkterna är noga testade avseende lastkapacitet och krock samt godkända enligt den europeiska standarden TÜV. Dimensioner och materialval är optimerade för att maximera lastkapaciteten och samtidigt uppfylla kraven på låg bränsleförbrukning och miljöpåverkan.

 

Ökad lastkapacitet eller reducerade kostnader

Visa produkter »

Hög lastkapacitet och en robust lösning. Det är två områden som ofta nämns när våra kunder får frågan om vad som är viktigast vid val av serviceinredning. Modul-Systems inredningar produceras i ultrahöghållfast stål, vilket gör dem både lätta och robusta. Att reducera inredningsvikten för våra kunder är mycket viktigt för oss. Läs vidare för att få reda på varför.

LÄS MER

Vill du öka omsättningen?


Antal bilar i flottan: 400 st
Potentiell omsättningsökning: 22 miljoner kronor per år

Verksamheter som vill öka sin omsättning måste fokusera på värdeskapande aktiviteter. Resor för att hämta material och utrustning tillhör inte den kategorin. Med en sänkt inredningsvikt finns möjlighet att lasta mer i bilen och tiden som frigörs kan istället omvandlas till debiterbar tid.

Om en flotta med 400 servicefordon, tack vare den ökade lastkapaciteten, kan debitera för ytterligare 20 minuter per bil och dag innebär det, vid en timdebitering på 750 kronor, en potentiell omsättningsökning med 22 miljoner kronor per år*.

* Exemplet är baserat på 220 arbetsdagar per år.

 

Vill du sänka kostnaderna?


Antal bilar i flottan: 400 st
Möjlig kostnadsbesparing: En halv miljon kronor över 3 år

Alla behöver inte utnyttja den ökade lastkapaciteten som en lättare inredning medför. Då finns istället pengar att tjäna på sänkta bränslekostnader.

För en flotta vars genomsnittliga inredningsvikt sänks med 44 kg (från 144 kg till 100 kg) kan bränsleförbrukningen reduceras med 0.1 liter/100 km*. Om varje bil i genomsnitt kör 35 000 km per år, flottan består av 400 bilar och bränslet kostar 15 kr/liter kan verksamheten spara en halv miljon kronor över en treårsperiod.

* I exemplet förutsätts att fordonet fullastat förbrukar 9.4 liter/100 km. Vidare antas att bränsleförbrukningen minskar med 0.18 liter/100 km per 100 kg viktreduktion. Källa: http://www.worldautosteel.org/projects/determination-of-weight-elasticity/

 

Värnar du om miljön?


Antal bilar i flottan: 400 st
Potentiellt minskade CO2-utsläpp: 87 ton över 3 år

Sänkt bränslekostnad är inte den enda fördelen som en sänkt totalvikt på bilen medför. Den reducerade vikten innebär också minskade koldioxidutsläpp.

För exemplet ovan, där inredningsvikten sänks med 44 kg och varje bil i genomsnitt kör 3 500 mil per år, minskar koldioxidutsläppen med upp emot 87 ton över en treårsperiod*.

* I exemplet förutsätts att fordonet fullastat förbrukar 9.4 liter bränsle/100 km. Vidare antas att 1 liter bränsle motsvarar utsläpp av 2.62 kg koldioxid. Källa: www.fleetnews.co.uk/costs/carbon-footprint-calculator/

MINIMERA

FLEET MANAGEMENT - Tar ansvar för hela påbyggnaden


Total koordination. Vi tar ansvar för hela påbyggnaden, inklusive den dagliga koordineringen, vilket ger dig möjlighet att fokusera på din kärnverksamhet.

Fokus på TCO. Vårt mål är att sänka den totala ägandekostnaden för våra kunders bilflottor. Det som framför allt gör det möjligt är produkter med låg vikt och hög kvalitet. Den låga vikten innebär att mer verktyg och material kan lastas i bilen, vilket i sin tur leder till fler debiterbara arbetstimmar. Den höga kvaliteten gör att våra lösningar tål långa leasingavtal och även kan flyttas över till nästa bil om så önskas.

Du kan lita på oss. Vi betraktar oss själva som problemlösare och gör vad vi kan för att förenkla för våra kunder. Våra lösningar kan exempelvis innefatta påbyggnad på plats hos kund, leverans av färdiga bilar till flera olika platser eller utveckling av specialprodukter för att lösa specifika behov.

Kundstyrd produktutveckling


Fokus på innovation. Våra centrala och lokala utvecklingsteam har många års erfarenhet och arbetar ständigt med att designa nya, innovativa produkter. Vi har också ett nära samarbete med specialister inom olika områden för att kunna garantera högsta kvalitet och säkerhet. Våra produkter är godkända enligt den europeiska TÜV-standarden och kvaliteten säkerställs med hjälp av ISO 9001.
 
Lyssnar på våra kunder
. För varje utvecklingsprojekt vi driver genomförs, i samarbete med kunder och användare, övningar som ligger till grund för de nya produkter och innovationer som skapas. På så vis får vi direkt feedback från de som använder våra produkter varje dag.
 
Digital intelligens. Vi använder oss av en uppsjö digitala hjälpmedel i vårt arbete. Det handlar om allt ifrån krocksimuleringar inför fysiska krocktester till visualiseringsverktyg för inredning i bil. 

Snabba och flexibla leveranser


Skräddarsytt som standard.
Vi erbjuder modulära inredningslösningar som, med hjälp av standardprodukter, kan skräddarsys för att passa din flotta och dina behov perfekt. Våra nyckelfärdiga lösningar innehåller även golv- och väggbeklädnad, elsystem, belysning, tillbehör m.m.

Snabba leveranser. Tack vare ett välfyllt centrallager och flera nationella lager kan vi erbjuda en av branschens snabbaste leveranstider.

Flexibla leveranser. Vi erbjuder flexibla leveransmöjligheter som innefattar allt från produkter till fordonslogistik. Vi har också över 300 Service Centers världen över som kan genomföra allt från enkla installationer till komplexa påbyggnader.

Alltid nära till hands


På en plats nära dig. Oavsett var du befinner dig så har du inte långt till ett Modul-System Service Center. Vi har över 300 partners i 50 länder som kan hjälpa dig med allt ifrån installation av en inredningsmodul till en komplett påbyggnad.

Fokus på kundnöjdhet.
Vi genomför regelbundet kundundersökningar för att säkerställa att du som kund är nöjd med den service vi erbjuder. Den feedback vi får används även i vårt arbete med ständiga förbättringar.

Kontakta oss

Har du frågor eller vill du boka ett möte med någon av våra säljare?
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

Eller klicka här för att se om din fråga redan har besvarats:

Gå till Frågor & Svar

Webbplatsen använder cookies.  Läs mer

Acceptera