Fordonsel på ett enkelt sätt

Modul-Connect

MODUL-CONNECT

Modul-Connect är en innovativ och robust plattform för alla digitala och elektriska tillbehör i kommersiella fordon. Systemet är snabbt och enkelt att installera och eftersom det är helt oberoende av fordonets elsystem ger det maximal tillförlitlighet.

Modul-Connect består av en kraftfull kontrollbox med sex säkrade utgångar, vilka alla erbjuder individuella inställningar för batterivakt och/eller timer. Boxen har även ingångar som kan användas för att koppla från signaler och styra utgångar. Tre CAN-kanaler erbjuder direkt integration med fordonet eller andra system efter behov. Bluetooth möjliggör trådlös kommunikation med en räckvidd på upp till 100 m. De anslutna produkterna kan styras via en app från en telefon eller surfplatta (iOS eller Android), en batteridriven fjärrkontroll eller strömbrytare med eller utan display.

Systemet är extremt intelligent och designat för avancerad programmering. Det kan till exempel slå av backljusen i samband med att handbromsen lossas. Om ett viktsystem är installerat notifieras föraren om fordonet har överlast.  

En PIR-sensor kan detektera rörelser och exempelvis slå på belysningen. En temperatur- och luftfuktighetssensor kan utlösa ett alarm och skicka en notifiering till mobiltelefonen/ surfplattan. Spårsändare varnar om utrustning glömts kvar när fordonet lämnar en arbetsplats.

MODUL-CONNECT PRO 

Modul-Connect PRO kan göra allt som Modul-Connect kan. Dessutom ger systemet dig möjlighet att följa och styra din fordonsflotta.

Ett inbyggt SIM-kort gör att Modul-Connect PRO kan skicka all insamlad data till molnet för visualisering i kundportalen. Du väljer själv vilken användare som ska ha tillgång till vilken information.

I kundportalen visas samtliga fordon i en lista samt på en karta där du kan se aktuell position, rutt, batteristatus och, om ett vägningssystem är installerat, aktuellt vikt. Om systemet upptäcker ett värde från en sensor som ligger utanför det tillåtna intervallet visas en varning på kartan.

All data lagras och genom att använda kalendern kan du enkelt få en översikt av tidigare rutter, körmönster och varningar.

Med körjournaltjänsten genereras rapporter med exakta rutter, körmönster och vägtullpassager. Föraren kan kategorisera resan som ’arbete’ eller ’privat’, vilket underlättar när den månatliga körjournalen ska rapporteras.

Om spårsändare är kopplade till fordonet är det inte bara föraren, utan även användare av kundportalen, som kan se om utrustning glöms kvar.

MODUL-CONNECT

VISA PRODUKTER »

Med Modul-Connect blir el i fordon enkelt. Systemet kan installeras snabbt och säkert, utan behov av erfarnda elektriker eller komplex programmering. 

LÄS MER

Modul-Connect är ett innovativt kabeldragnings- och styrsystem men vilket du kan styra alla bilens eftermonterade eltillbehör. Systemet är extremt flexibelt och klarar stora laster. 

Systemet är speciellt utvecklat för installation i lätta transportbilar och har tagits fram av Modul-System i samarbete med specialister inom fordonselektronik och programvara. Produkten är utvecklad och producerad i Sverige och självfallet med komponenter av högsta kvalitet. Det gör att vi med tillförsikt kan ebjuda 3 års garanti. 

Modul-Connect är helt fristående från bilens elsystem och annan fordonselektronik. Det har genomgått omfattande testning och är både E- och CE-märkt. 

 

LADDA NER MODUL-CONNECT-APPEN

MINIMERA

MODUL-CONNECT PRO

Visa produkter »

Modul-Connect PRO väcker din fordonsflotta till liv. En kraftfull kontrollbox i varje fordon ger smarta funktioner och förser förare och backoffice med data i realtid. Den smarta telefonen revolutionerade hur människor kommunicerar. Nu gör Modul-Connect PRO samma sak inom fleet management.

LÄS MER

PLANERA MED PRECISION

Du kan få värdefull information genom att följa din fordonsflotta digitalt. Genom att optimera rutter kan både kilometer och tid sparas. I vår kundportal kan du följa alla bilar med exakt position or körd rutt, batteristatus och vikt från viktsystemet. För bilar med sensorer kan du följa all historik och om en sensor larmar blir du varnad. Samma sak om ett fordon kör med övervikt. All data sparas så att du enkelt kan analysera historiska värden. Utöver det finns möjligheten att skapa olika typer av rapporter, vilka kan exporteras till olika format och delas för ytterligare analys och utveckling av verksamheten. Du väljer själv vilken data som ska vara tillgänglig för respektive användare.

Genom att aktivera körjournalen kan du få ut precisa rapporter från systemet. Du kommer att kunna se alla rutter, sträckor och vägtullspassager. Föraren kategoriserar resan som ’arbete’ eller ’privat’ med hjälp av sin mobiltelefon. All data kan exporteras till Excel och användas som underlag för den månatliga körjournalen.

Med körbeteendetjänsten kan du få ut data om acceleration, snabba inbromsningar och skarpa kurvor. Det handlar inte bara om trafiksäkerhet, utan du kan även använda denna information för att minska bränsleförbrukning och utsläpp samt förlänga livslängden på däck, bromsar etc.

 

LADDA NER MODUL-CONNECT-APPEN

MINIMERA

Vägningssystem

Visa produkter »

Med ett vägningssystem i bilen kan föraren enkelt följa bilens totala vikt såväl som vikt på fram- och bakaxel. Sensorerna är monterade på fordonets fjädring och huvudstyrenheten beräknar den faktiska belastningen baserat på data från sensorerna.

LÄS MER

FÖRHINDRA ÖVERVIKT

Har du problem med fordon som kör med övervikt? Med vårt vägningssystem kan du följa vikten i realtid. Vikten visas på en brytarpanel med display, mobiltelefon eller surfplatta och presenteras i förhållande till nyttolasten.

Systemet får sin data från sensorer installerade på hjulupphängningen. Föraren kan följa den totala vikten såväl som belastning på fram- respektive bakaxel. Systemet är väldigt precist med en tillförlitlighet på +/- 2.5% när fordonet är nära maxlast. 

Brytarpanelen med högkvalitativ OLED-skärm är avsedd för installation i förarhytten. Bakgrundbelysta knappar gör det lätt för föraren att se vilka produkter som är igång. En mobiltelefon eller surfplatta (iOS/Android) kan användas som komplement till, eller istället för, en brytarpanel med display. Modul-Connect-appen har användarvänlig grafik och varnar föraren om fordonet är nära maxlast.

Med ett Modul-Connect PRO-system är det möjligt att följa vikten från samtliga fordon i realtid i kundportalen. Om ett fordon har övervikt visas den aktuella körsträckan i rött i portalen. En rapport med historiska varningsmeddelanden per dag och rutt kan enkelt genereras.

 

MINIMERA

INVERTRAR

Visa produkter »

Genom att använda en inverter kan du ladda och driva 230V-utrustning från fordonets batteri. Våra högkvalitativa DC-AC-invertrar har ren sinusvåg och inbyggd batterivakt som förhindrar att batteriet laddas ur helt. Invertrarna stänger av sig vid för hög belastning eller överhettning för att skydda både produkt och installation. När invertern ansluts till vårt modulära, digitala elsystem Modul-Connect kan den fjärrstyras från exempelvis förarhytten.

Batteriladdare

Visa produkter »

Genom att installera en batteriladdare kan du säkerställa att ditt extrabatteri alltid har fullgod laddning. Vi installerar både DC-DC och AC-DC-laddare. Modul-Systems batteriladdare fungerar i alla lätta lastbilar, även de med smarta generatorer, regenerativ bromsteknologi och start/stop-funktionalitet.

Värmare

Visa produkter »

En värmare ser till att fordonet är vamt, även om utomhustemperaturen är låg. Vi erbjuder både vatten- och luftvärmare. Vattenvärmarna är avsedda att värma upp motorutrymmet/förarhytten, medan luftvärmarna är lämpliga för uppvärmning av lastutrymmet/förarhytten.

Visa produkter »

Belysning

Utvändig belysning

Varningsljus gör fordonet synligt på och vid sidan av vägen. Vi erbjuder varningsljus, blixtljus och blixtljusramper samt arbetsljus. Varnings- och blixtljusen är R65-certifierade och har ett antal olika blinkmönster för att möta alla behov. 

Invändig belysning

En servicebil med bra belysning underlättar arbetet och bidrar till ökad effektivitet och bättre säkerhet. Vårt breda belysningssortiment innefattar robusta och energisnåla takbelysningar, arbetslampor och hurts/hyllbelysningar i olika versioner. 

Tillbehör

Visa produkter »

Modul-System erbjuder ett brett utbud av elektriska tillbehör, såsom exempelvis 12V-uttag, backkameror, alarm, handtvättar, sensorer, eluttag mm. Om du inte hittar produkten du söker på vår hemsida är du varmt välkommen att kontakta ditt närmaste Service Center.

Kontakta oss

Har du frågor eller vill du boka ett möte med någon av våra säljare?
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

Eller klicka här för att se om din fråga redan har besvarats:

Gå till Frågor & Svar

Webbplatsen använder cookies.  Läs mer

Acceptera