Vi värnar om miljön och går över till enbart digitala monteringsanvisningar

-

Varje år skickar vi ut drygt en kvarts miljon monteringsanvisningar. Det innebär 3/4 ton papper som lämnar vår fabrik. Som ett led i vårt miljöarbete har vi beslutat att sluta bifoga tryckta monteringsanvisningar med våra produkter och istället tillhandahålla dessa digitalt. 
- En stor del av alla produkter som skickas från vår fabrik hamnar hos våra egna Service Centers eller hos våra partners. Eftersom de kan våra produkter på sina fem fingrar behöver de inte instruktionerna och en stor mängd papper kastas i onödan, förklarar VD David Mickelson. 
Men fördelarna slutar inte där. Åtgärden gynnar även vårt arbete med Lean Production. 
- Genom att ta bort instruktionerna får vi bort ett moment i vår fabrik samt i våra verkstäder. Vi får också en bättre och renare arbetsmiljö utan monteringsanvisningar som ligger framme och skräpar. Dessutom får vi mindre återvinningsmaterial att hantera, förklarar Anders Carlsson som leder Lean-arbetet. 
Fortsättningsvis kommer alla monteringsanvisningar att finnas tillgängliga för nedladdning i digital form på vår hemsida. De som trots allt vill ha en fysisk version ombeds kontakta sin närmaste säljare, så skickar vi en fysisk instruktion utan kostnad.

Webbplatsen använder cookies.  Läs mer

Acceptera