Extremt lätt och robust arbetsbänk

Extremt lätt och robust arbetsbänk

-

Vi lanserar en ny arbetsbänk för servicebilar som är extremt lätt och robust.

Modul-Systems lättviktsresa startade 2004, men är långt ifrån avslutad. Varje kilo som kan sparas på bilinredningen innebär ytterligare ett kilo för att lasta verktyg och annan utrustning i bilen.

Vår nya arbetsbänk är designad i sandwichmaterial och är ungefär 60% lättare att motsvarande produkt i trä. En 1,5 m lång arbetsbänk väger nu endast 7 kg, vilket innebär en viktbesparing på 12 kg då vår tidigare träbänk vägde 19 kg. Bänkskivans kärna är tillverkad av extruderad polystyren (XPS) och ytan av glasfiberförstärkt polyester.

“Det smarta materialvalet gör att vi får en extremt robust arbetsbänk som är beständig mot oljor, kemikalier och extrema temperaturer”, säger Thomas Johansson, vice VD på Modul-System.

Dessutom är materialet inte känsligt för fukt. Det innebär att arbetsbänken inte kan slå sig som traditionella träbänkar har en tendens att göra.

Kantprofilen i aluminium bidrar till ökad robusthet och en snygg design. Den högre bakkanten förhindrar att saker trillar ned bakom bänken och aluminiumprofilens integrerade T-spår förenklar installationen.

Att arbeta med sandwichmaterial är ingenting nytt för oss på Modul-System. Exempelvis använder vi det redan idag i våra mellanväggar samt golv.

“Den främsta fördelen med sandwichmaterial är att du kan få en väldigt robust produkt med en låg vikt. Vi kan optimera produktens egenskaper genom att välja ett visst material”, säger Thomas Johansson.

Den nya arbetsbänken är tillgänglig för leverans. Om du vill ha mer information eller lägga en beställning, vänligen kontakta någon av våra säljare.

 

 

Webbplatsen använder cookies.  Läs mer

Acceptera