Modul-Express – När ”last mile” är din högsta prioritet

Modul-Express – När ”last mile” är din högsta prioritet

-

När det kommer till att leverera paket gör Modul-Express förvaringslösningar för skåpbilar att ett tufft jobb blir enkelt.

Paketleveransbranschen blomstrar med en kurir- och expressleveransförsäljning som ökar snabbt och väntas fortsätta växa de kommande fem åren.

Modul-System erbjuder hyllsystem, inredning och tillbehör tillverkade vid vår egen fabrik i Sverige för paketskåpbilar. Vårt grundläggande mål är att spara tid och öka effektiviteten, skydda godset för att säkerställa säker paketleverans och göra livet lite lättare för pakettransportförarna.

Alla Modul-Express produkter är utformade för att vara så lätta som möjligt med hjälp av aluminium-sandwichmaterial och ultrahöghållfast stål.

Lösningar för budbilar

Hur man förbättrar effektiviteten för paketskåpbilar

  • Mellanväggar med förbättrad design och funktioner, inklusive skjutdörrar.
  • Flexibla lastningsalternativ som fällbara hyllor.
  • Utnyttja golvytan för att maximera användningen och öka lastutrymmet med upp till 50 %.

Bättre mellanväggar

Mellanvägg med centrerad dörr med den extra fördelen att den är skjutbar är en av de mellanväggslösningar som vi erbjuder. Hur förbättrar detta effektiviteten? Efter kundtester fann vi att en mellanvägg med en skjutdörr kan spara in cirka en halvtimme under en arbetsdag på 8 timmar. När man jämför två förare, en med och en utan tillgång till skjutdörr så sparade den förra in 14 sekunder per leverans, som vid mer än 100 stopp eller ett arbetspass på 8 timmar motsvarar 25 minuter.

Förutom att spara tid erbjuder en mellanvägg med skjutdörr också bättre säkerhet och trygghet för såväl föraren som paketen. En skjutdörr gör att föraren inte behöver kliva ut i trafiken, utan denne kan istället gå inne i fordonet, vilket gör att dörrarna öppnas/låses upp först när föraren kliver ut. Därför kan heller inga paket stjälas, vilket annars skulle kunna vara fallet om föraren öppnar sin dörr och går runt fordonet till skjutdörren, detta eftersom dörrarna är öppna men föraren inte kan se vad som händer vid sidodörren.

För att ytterligare minska den totala vikten kan du ha ökat utrymmet mellan sätena och potentiellt, för att sänka kostnaderna, kan en mellanvägg väljas som har en fällbar stol för att ersätta det ordinarie passagerarsätet.

Du kan välja mellan en rad olika låssystem som passar dina krav på mellanväggen, antingen utan lås, ett nyckel-/cylinderlås eller slam-lock.

Mellanväggarna för varje fordonsmodell är testade och certifierade enligt ECE R14 och ECE R17 och de fällbara stolarna enligt ISO 27956:2009.

Fördelarna med fällbara hyllor

Modul-Express mångsidiga förvaringslösningar inkluderar flexibla fällbara hyllor med högre sido- och bakkanter för att se till att paketen stannar kvar på hyllorna. Vi har tagit det ett steg längre och utformat en lägre framkant och hyllan kan vid behov monteras med en vinkel, vilket gör att lossningen blir enklare, snabbare och säkrare.

Som man förvänta sig har varje hylla, eftersom de är tillverkade i höghållfast stål, en lastkapacitet på hela 120 kg. De har också den extra fördelen att installationen inte medför något behov av att borra i fordonets struktur och den risk för korrosion som det skulle innebära.

Återigen har vi gått ett steg längre och efter omfattande forsknings- och utvecklingsarbete är våra hyllsystem för pakettransporter nu användarvänliga med en ergonomisk design. Gasfjädringar gör hylloperationen enkel och smidig.

Vi tillverkade T-skenor som en integrerad del av konstruktionen, som möjliggör enkel användning av surröglor och surrningsband. För att ytterligare säkra paketen kan de hållas på plats med vårt system med säkerhetsnät. Det är de många små men enkla detaljerna som dessa som gör att Modul-Express är förstavalet för ledande transportföretagen som DHL, DPD, DB Schenker, GLS, TNT och UPS.

Hur man maximerar golven i paketskåpbilar

Vi har redan talat om mångsidighet, och ett av de största plusen med fällbara hyllor är att när de är hopfällda så kan man använda hela golvytan (lastkapacitet på 1000 kg/m2).

Modul-Floor erbjuder ett robust, halksäkert golv som bidrar till att minska fordonets konverteringsvikt, vilket i sin tur bidrar till att sänka fordonets bränsleförbrukning. Golvet inkluderar två längsgående T-skenor i aluminium för tillbehör och flexibla säkringssystem speciellt för golvet i paketskåpbilar.

Vår valfria tvärgående fixeringsskena är tillgänglig som ett komplement för användning av lastbalkar och detta ger ett flexibelt säkringssystem utan att man behöver använda några verktyg.

Golvet bör vara högsta prioritet och med golvstoppskenor kan du hålla paketen på plats under transporten, medan smarta surrningsöglor, krokar och lastbalkar enkelt kan monteras direkt på golvet och i väggskenor.

Testning och säkerhet

Säkerhet och kvalitet är av största vikt, och vi investerar tid och energi på utvecklingen av innovativa, nya produkter och därefter utföra noggranna tester för att säkerställa att slutprodukten håller högsta möjliga kvalitet.

Om du har några frågor om Modul-Express, kontakta vårt säljteam på +46 31 746 87 00 eller skicka ett e-postmeddelande till info@modul-system.com

Webbplatsen använder cookies.  Läs mer

Acceptera