Modul-Express, Fällbar stol 2022

Modul-Express, Fällbar stol 2022

-

I en perfekt värld sker det inga olyckor. Användningen av ett fordon är inga konstigheter, det är så man tar sig fram längs dem lugna gatorna. I en perfekt värld är riskfaktorer ett ord som inte finns. Om det var så enkelt hade inga av de nedanstående testerna behövts göras, en stol hade kunnat skapas endast utefter färg, form och komfort. Men när en stols egenskaper helt plötsligt blir en fråga mellan liv och död vid en eventuell olycka ser premisserna helt enkelt annorlunda ut.

Genom gedigna tester har slutprodukten landat i en stol som både är säker för resenären, har god komfort och en finish som passar in i ett modernt fordon.

 

jump seat for commercial van

Med ett ytmaterial av två sorters vinyl där den yttre, mer utsatta delen, har en Martindale på 300 000 och den inre har en Martindale på 100 000 har stolen ett utmärk skydd mot slitage i tuffa miljöer. I tillägg har vinylen en ytbehandling av Permabloksom bildar ett skyddande lager för att stå emot bakterier, fläckar och slitage. Ytbehandlingen hjälper även till att snabbt reducera virus som landar på stolsytan, exempelvis reduceras Coronaviruset med hela 90% redan inom 1h.

För att stå emot en eventuell brand i ett fordon gäller det att inredningen inte brinner för fort, därför är det av yttersta vikt att utföra brandtester. Alla stolens ingående komponenter är testade för att klara brandkrav FMVSS302 vilket innebär att vid en eventuell brand får ett material inte brinna fortare än 102mm / minut. Stolen har även genomgått ett hållfasthetstest som gett stolen en godkänd belastning på upp till 150kg. Bältessystemet har genomgått tester för att uppfylla kraven för ECE R14 och uppfyller tillsammans med sätet kraven för ECE R16. Den fällbara stolen fästs på Modul-Systems mellanvägg och uppfyller kraven enligt SS-ISO 27956:2009.

Nackskyddet har formgjutits för extra komfort av materialet EPP (Expanded Polypropylene) och klarar skallislag enligt krav ECE-R17. Ryggen är konstruerad av en bärväv med ett komfortskikt av skum och är ergonomisk utformad samtidigt som den ger en lägre vikt gentemot om ryggen skulle vara uppbyggd av enbart skum.

Sitsen är framtagen enligt Automotive standard, med ett PUR-skum av samma typ som används i personbilar och klarar samtliga Automotive-krav. Sitsen har en god sittkomfort och är optimerad för fällfunktionen där den gasdämpande fällmekanism i två lägen gör att stolen stannar i sitt läge även vid hårda inbromsningar.

 

 

Hållbara val har gjorts genom hela designen, inklusive den mycket hållbara vinylen som tillverkas i Europa av ett koldioxidneutralt företag som även uppfyller REACH- och RoHS-kraven. Sätesöverdraget är dessutom helt utbytbart vid eventuellt långvarigt slitage. Stolens ram är konstruerad av höghållfast stål, vilket är ett material som kan återvinnas oändligt utan att förlora sina egenskaper. Materialen som används under produktionen har valts för att hålla fordonets totalvikt nere, vilket bidrar till lägre CO2-utsläpp jämfört med tyngre fordonssystem.

 

Stolen är för närvarande typgodkänd för Ford Transit och testas för att bli certifierad för ytterligare bilmodeller.

 

 

Webbplatsen använder cookies.  Läs mer

Acceptera