Förvaringstips för servicebilar

Förvaringstips för servicebilar

-

Att optimera utrymmet i servicebilen kan hjälpa dig att spara tid och därmed också pengar. Lämplig inredning och förvaring kommer att göra resorna betydligt effektivare. Varor och utrustning kan förvaras säkert och därmed förhindra skador under transporten. Med effektiv användning av tillgängligt utrymme får du plats med all nödvändig utrustning så att du slipper blanda ihop saker eller göra samma resa två gånger. Ett välorganiserat fordon ger förstås ett bättre intryck, så att kunderna får förtroende för din förmåga att arbeta effektivt och professionellt.

Varje verksamhet har sina unika förvaringsbehov, men det finns några saker som gäller alla. För det första är det viktigt att känna till fordonets lastkapacitet eftersom det är både farligt och olagligt att överskrida den. All förvaring i en servicebil inkräktar på nyttolasten och minskar vikten på de varor eller den utrustning som kan transporteras. Ett annan viktig faktor är fordonets stabilitet. Viktfördelningen är viktig för både last- och trafiksäkerhet.

Med tanke på ovan erbjuder lättviktsinredning en idealisk och flexibel lösning. Från stora hyllor för skrymmande utrustning till låsbara skåp för mindre föremål eller elverktyg – en modulär inredning kan bidra till att tillgodose just dina förvaringsbehov. Innovativa förvaringsidéer kan hjälpa dig att göra det mesta av utrymmet i din servicebil.

 

Lådor under golvet

Om du behöver mer plats för att transportera utrustning i servicebilen, är dubbelgolv med lådor under det en idealisk och platseffektiv förvaringslösning som tar vara på utrymme som annars inte skulle ha blivit använt. De långa lådorna kan ge avsevärt mer förvaringsutrymme i bilen. Flyttbara aluminiumavdelare och lådor i olika storlekar kan användas för att avdela, säkra och förvara olika produkter eller material.

Med lådor under golvet kan du göra det mesta av det tillgängliga utrymmet och se till att allt du behöver är enkelt att komma åt. Dubbelgolvet kan på så vis hållas fritt, vilket underlättar vid lastning av andra produkter.

Fällbara hyllor

Många hantverkare och budbilsförare behöver förvaringslösningar med maximal flexibilitet. Lätta och starka fällbara hyllor erbjuder bra förvaringskapacitet. När fordonets golvyta behöver användas kan hyllorna fällas upp och inte vara i vägen.

Hyllorna är utrustade med gasfjädrar som gör dem enkla att fälla upp och ned. De har inga manuella låsmekanismer, utan konstruktionen håller hyllorna säkert på plats i både upp- och nedfällt läge.

Invändig steghållare

En invändig steghållare ger säker och effektiv förvaring av din stege. Den är utrustad med gasfjäder för att underlätta lastningen, och hållaren ser till att stegen sitter fast när fordonet körs.

Den invändiga steghållare monteras i fordonets innertak vilket ger effektiv och säker stegförvaring som frigör lastyta för transport av annan viktig utrustning.

 

Sopborsthållare

Din servicebil spelar en avgörande roll för ditt företag och det är viktigt med ett effektivt förvaringssystem. I stället för att belamra lastutrymmet kan du utnyttja allt tillgängligt utrymme, inklusive fordonets innerväggar och tak.

Taket är ofta något man inte tänker på, men det erbjuder ett idealiskt utrymme för sopborstar. Genom att stuva undan skrymmande föremål med hjälp av inredningstillbehör till taket, som till exempel sopborsthållare, får du mer tillgänglig plats i lastutrymmet.

Hjulhusskåp

Hjulhusskåp är utformade för att monteras framför bilens hjulhus och maximerar förvaringsutrymmet genom att utnyttja den tomma väggytan. Ett stativ placeras över hjulhuset och ger en stabil bas för exempelvis hurtsar eller skåp. Täckpaneler kan placeras på stativet tillsammans med en nedfällbar lucka eller en lucka som öppnas uppåt. Det går även att montera utdragbara arbetsbänkar i skåpen för att skapa ytterligare arbetsyta. De kan dras ut från bakre delen av fordonet, vilket gör dem lätta att komma åt. Dessa flexibla förvaringssystem är utformade för att skapa maximal förvaring och samtidigt bevara värdefull golvyta.

Säkerhetsskåp

Ibland kan det vara nödvändigt att förvara värdesaker i fordonet. Låsbara skåp ger effektiv förvaring åt din last samt hjälper till att skydda värdefulla verktyg och utrustning. Säkerhetsskåp kan kombineras med hurtsar och andra modulkomponenter för att skapa den säkra förvaring du behöver när du är på språng.

Smart förvaring gör att du kan utnyttja de delar i din servicebil som kanske inte uppenbart känns tillgängliga eller vanligtvis används, vilket bidrar till att skapa en ergonomisk och professionell mobil arbetsmiljö.

 

Webbplatsen använder cookies.  Läs mer

Acceptera